Aikuisten purjehduskoulu

Purjehtimaan oppii purjehtimalla

Aikuisten purjehduskoulu

PURJEHDUKSEN PEREHDYTYSKURSSIT 2024 – ilmoittautuminen avattu, ilmoittaudu mukaan klikkaamalla sopivaa kurssia. Kurssit ovat avoimia kaikille! Alaikärajasuositus 15 vuotta.

1. peruskurssi – teoriat Ti. 21.5 ja To. 23.5 klo 17-19 Vesipäivät La. 25.5 ja Su. 26.5 klo 9-13

2. peruskurssi – teoriat Ti. 4.6 ja To. 6.6 klo 17-19 Vesipäivät La. 8.6 ja Su. 9.6 klo 9-13

Perehdytyskurssi sopii sinulle, kun haluat päästä tutustumaan purjehdukseen sekä veneilyyn. Et tarvitse omaa venettä tai aiempaa kokemusta purjehduksesta/veneilystä.

Perehdytyskurssi on tiivis paketti purjehduksen ja veneilyn aloittaville. Kurssin aikana pääset kokeilemaan purjehdusta sekä opit purjehduksen ja veneilyn perusasioita. Kurssi sisältää kaksi teoriailtaa (2 + 2 h) ja kaksi puolikasta päivää (4 + 4 h) vesillä.

Yhdelle kurssille mahtuu mukaan 5 – 10 oppilasta.

Kurssin kuvaus ja sisältö:

  • Kurssin kesto yht 12 h
  • Paikka: LPS Sailing Center, Myllysaari LAHTI (Lahden Purjehdusseura ry)
  • Hinta: 285 €
  • Veneet: J70 purjevene

Purjehtijan perehdytyskurssi on käytännönläheinen ja perehdyttää sinut purjeveneen miehistön tehtäviin sekä pääset ohjaamaan J70 venettä. Opit purjehduksen perustermistöä, osaat toimia rantautuessa sekä hallitset laiturimanööverit. Tutustut myös veneen hallintaan purjehtiessa sekä moottorilla ajettaessa. Kurssi sopii täysin aloittelijalle sekä kokeneemmallekin veneilijälle kertaukseksi. Kurssille otetaan korkeintaan 10 oppilasta, joita ohjaa kaksi kokenutta Lahden Purjehdusseuran kouluttajaa.

Opetuksemme koostuu erillisestä teoriaosuudesta ja purjehduspäivien käytännön harjoittelusta. Teoriaopetukset annetaan Lahden Purjehdusseuran paviljongissa Myllysaaressa sekä vesillä tapahtuvat opetukset Lahden Vesijärvellä, Enonselällä.

Kurssin sisältö

  1. Teoria Myllysaari – Kurssin avaus, oppilaiden esittäytyminen, kysymykset veneilystä ja purjehduksesta, peruskäsitteet veneen eri osat, solmut ja köydet – 2h.
  2. Teoria Myllysaari – Merikartan ja navigoinnin perusteet, sääoppia (havainnointi ja säätietoappit ym), purjehtiminen luovilla ja avotuulella, käännökset, kiinnittyminen, kulkusäännöt ja satamatoiminnot – 2h.
  3. Vesillä Myllysaari – Turvallisuus. Veneen turvavarusteet, Tutustuminen veneisiin, koeajo, J70-purjehdusta. Rannasta lähtö ja rantautuminen Veneilijän tiedot ja taidot. Sivutuuli ja sivuvastainen + vastakäännös – 4h.
  4. Vesillä Myllysaari – Luovi, slööri, vastakäännös ja jiippi. Omatoimista veneen laittoa, lisää harjoittelua ja väistämiset käytännössä. Veneilijäkurssi aineiston läpikäynti. Testaa osaatko jo – tehdään yhdessä – 4h.

Kurssin jälkeen?

Voit tulla mukaan LPS Sailing Centerin toimintaan!

Osallistumisen peruutukset: 30 pv ennen kurssin alkua (koko maksu palautetaan), 14-29 pv ennen kurssin alkua, peritään 50% kurssimaksusta, tämän jälkeen koko maksu. Mikäli maksat liikuntaedulla ja joudut perumaan osallistumisen, voit käyttää maksua vastaavan summan Sailing Center-palveluihin (maksua ei voi vaihtaa rahaksi).