Liput ja Viirit

Liputusohje

Lahden Purjehdusseuran samoin kuin muidenkin purjehdus- ja veneilyseurojen lipun käytöstä säädetään laissa ja seuran säännöissä.

Lippua saa käyttää
– katsastetussa veneessä, joka on merkitty seuran venerekisteriin
– kun veneessä on päällikkönä tai miehistön jäsenenä LPS:n jäsen

Viiriä voi käyttää jokainen LPS:n jäsen.

LPS:n veneliput

Lipun kokoLipputangon pituusHinta
Vene alle 7 m44×72 cm100 cm38 €
Vene 7 – 10 m55×90 cm120 cm45 €
Vene yli 10 m66×108 cm145 cm50 €

Lahden Purjehdusseuran jäsen on oikeutettu kantamaan seuran virallisia tunnuksia. Niiden luovuttaminen seuraan kuulumattomalle on kielletty.

Seuran jäsen saa käyttää veneen perälippuna seuran lippua vain, jos vene on vuosittain katsastettu, josta osoituksena veneessä on oltava seuran antama venetodistus ja vene on merkitty seuran venerekisteriin sekä veneen haltija on seuran jäsen.

Suomen lippuja ilman seuratunnusta voi ostaa veneilytarvikeliikkeistä.

Viirit

LPS Veneenomistajan viiri 22x44cm32 €
LPS Veneenomistajan viiri 26x50cm37 €

Veneessä käytettävät viirit osoittavat sen päällikön tai omistajan jäsenyyksiä, tutkintoja ja harrastuksia. Kulussa olevassa tai miehitetyssä kiinnitetyssä veneessä käytetään vain sellaisia viirejä, joihin sen kulloinenkin päällikkö on oikeutettu.

Miehittämättömässä kiinnitetyssä veneessä käytetään vain sen omistajan tai haltijan viirejä. Kaikilla viireillä tulee olla jokin merkitys Joihinkin tilanteisiin liittyvissä hupi- tai mainoslippuja voidaan haluttaessa pitää vasemmassa saalingissa.

Lasten iloksi tarkoitetut tuulipussit ja vastaavat sopivat parhaiten peräharukseen.