Tukikohdat

Lahden Purjehdusseuralla on kolme tukikohtaa: kotisatama Myllysaari Vesijärvellä, Hökän saaret Kuhmoisten edustalla ja Ykskoivun pohjoislaguuni Kelvene-saaren eteläpuolella.

Kotisatama Myllysaari, Vesijärvi

Seuran omistama saari Jalkarannassa on myös kaupunkilaisten virkistäytymisalue. Saareen pääsee jalkaisin siltoja pitkin.

Seura osti saaren vuonna 1910 ja samana vuonna saareen valmistui lahtelaisen arkkitehdin Uuno Alangon suunnittelema puujugendia edustava paviljonki. Nimensä Myllysaari on saanut 1800-luvun lopulla rakennetusta tuulimyllystä.

Touko-syyskuussa saaressa on seuran juniori-, kilpailu- ja Sailing Center toimintaa sekä kesäravintola Bar & Restaurant Kommodori. Saaresta on mahdollisuus vuokrata venepaikkoja.


Ykskoivu, Päijänne

Seura on vuokrannut Ykskoivun pohjoislaguunia vuodesta 1930 lähtien. Tukikohdassa saavat vierailla myös muiden seurojen veneilijät.

Tukikohdassa on grillikatos, sauna ja useampi puucee. Veneilijöiden käytössä on myös soutuvene.

Yöpymismaksu on 20 euroa.


Hökkä, Päijänne

Kuhmoisten edustalla sijaitsevat Hökän saaret hankittiin seuralle vuonna 1995 ja kymmenen vuotta myöhemmin pohjoissaareen rakennettiin uusi sauna.

Hökän saarten tukikohta on rauhoitettu vain LPS:n jäsenille, koska tukikohta on pieni ja saaren kasvillisuus on herkkää.

Tukikohdassa on grillikatos, sauna, puucee ja soutuvene.

Yöpymismaksu on 20 euroa.


Huolto ja jätteet

Tukikohtien vessojen huoltotoimista (ei tyhjennys) vastaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roope-palvelu. Tukikohdissa ei ole jätekeräystä, vaan jokaisen veneilijän on vietävä mennessään kaikki tuomansa jätteet.

Lisätietoja antaa tukikohtien isännät, Matti Laaksonen, puh. 0500 933 190 ja Mikko Ryymin puh. 044 589 5954

Tukikohdat kartalla

Puhdasta Vetovoimaa Myllysaareen -hanke

Puhdasta Vetovoimaa Myllysaareen –hankkeen (Maakunnan kehittämisraha) avulla rakennettiin vuoden 2018 kesällä Myllysaareen uudet vierasvene- ja laivalaiturit.

Hankkeen tavoitteena oli kehittää saarta vetovoimaiseksi vesistömatkailukohteeksi.

MAKERA-rahoitus oli kokonaisuudessaan 50 000€.